Καλές ειδήσεις υπάρχουν!

DesertFlower-605x605

Δυο «καλές ειδήσεις» που ήρθαν στο inbox μου. Έχουν και οι δυο τη σημασία τους καθώς πιστοποιούν πως το ελληνικό μυαλό δουλεύει κι όταν μάλιστα τα ελληνικά μυαλά που δουλεύουν καταφέρνουν και να συνεργάζονται, τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορούν να είναι.

Καλή είδηση πρώτη. Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των εκπαιδευτικών παιχνιδιών που εγκαθίστανται σε υπολογιστή απέσπασε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με διεθνή συμμετοχή ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρήστος Μαλλιαράκης, με το εκπαιδευτικό παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) CMX το οποίο ανέπτυξε, έχοντας να αντιμετωπίσει «αντιπάλους» από πανεπιστήμια σχεδόν όλου του κόσμου.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι CMX προκρίθηκε μεταξύ των 6 επικρατέστερων, από συνολικά 40 υποψηφιότητες, στο «2ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών» («2nd Educational Games Competition») και πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Installed on a computer».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «8th European Conference of Game-Based Learning – ECGBL 2014» («8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Εκμάθηση μέσω Παιχνιδιών») στο Βερολίνο, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2014.

Το CMX είναι ένα εκπαιδευτικό MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game), όπου οι μαθητές μπορούν να διδαχθούν προγραμματισμό στις γλώσσες προγραμματισμού C και Java. Στο παιχνίδι έχουν ενσωματωθεί μεταγλωττιστές (compilers), ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουν όλα τα γραφικά και εκπαιδευτικά στοιχεία του παιχνιδιού. Στο τέλος του παιχνιδιού ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν οι μαθητές κατάφεραν να προγραμματίσουν σωστά τις δραστηριότητες, τους χρόνους υλοποίησης και λοιπά χαρακτηριστικά που αφορούν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι CMX για την εκμάθηση και τη διδασκαλία του προγραμματισμού αναπτύχθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα Χρήστο Μαλλιαράκη στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής με τριμελή επιτροπή την καθηγήτρια-επιβλέπουσα Μάγια Σατρατζέμη, τον αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Ρεφανίδη και τον λέκτορα Στέλιο Ξυνόγαλο του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δεύτερη καλή είδηση. Μια νέα συνεργασία ανάμεσα στο CforCrafts.com και το All the best of Greece ξεκίνησε πρόσφατα. Τα δυο sites με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των Ελληνικών προϊόντων ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους σε Ελληνικές επιχειρήσεις και δημιουργούς.

Το CforCrafts .com– η online πλατφόρμα χειροποίητων δημιουργιών & προϊόντων της Ελληνική γης – ήδη φιλοξενεί έναν αξιόλογο αριθμό ηλεκτρονικών καταστημάτων με πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το All the best of Greece είναι διαθέσιμο εκτός από Ελληνικά & Αγγλικά και στα Γερμανικά καθώς στόχος παραμένει η προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις Γερμανόφωνες αγορές.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους τα δυο επιτυχημένα sites προσφέρουν στους συνεργάτες τους ειδικές τιμές για τις υπηρεσίες τους και προς τις 2 κατευθύνσεις. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του All the best of Greece θα μπορούν να συμμετέχουν αυτόματα στο CforCrafts, δημιουργώντας το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα ενώ οι συνεργάτες του CforCrafts θα μπορούν με προνομιακές τιμές να προβάλουν τη δραστηριότητά τους στο All the best of Greece.

Στόχος αυτής της Ελληνικής συνέργειας είναι να συνδυαστούν τα οφέλη της δυνατότητας δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος με την προωθητική δύναμη που διαθέτουν τα δυο sites προς όφελος των Ελληνικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω εντός των επομένων μηνών με τη δημιουργία Γερμανόφωνου E-shop του All the best of Greece και φυσική παρουσία Ελληνικών προϊόντων σε μόνιμη έκθεση στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

«Είναι για μας ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των προσπαθειών προώθησης των Ελλήνων δημιουργών και παραγωγών της χώρας μας στο εξωτερικό» σημειώνει η κα Ειρήνη Λουίζου, ιδρύτρια του CforCrafts.com.

«Οι συνέργειες είναι για μας μέρος της επιχειρηματικής μας νοοτροπίας» προσθέτει η κα Δώρα Κυριακοπούλου, ιδρύτρια του All the best of Greece «και σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους στόχους του CforCrafts.com».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.