Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν κι όλα τα χρώματα να δείξουν…

Εντάξει λοιπόν… Οι έφηβοι που νιώθουν να ασφυκτιούν στο βιολογικό τους φύλο κέρδισαν το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους! Κι αυτό είναι θετικό βήμα για μια κοινωνία. Θέλω να πιστεύω πως κάποτε θα κερδίσουν το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους και τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν αλλά η φτώχεια τα εμποδίζει. Όπως επίσης κι αυτά που διεκδικούν την ταυτότητα μιας προσωπικότητας πιο εσωστρεφούς και συνεσταλμένης. Κι αυτά που δεν ακολουθούν το mainstream της εποχής και διαβάζουνε ποίηση ξέρω γω, γιατί συμφωνούν με τον Καβάφη πως «κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις/ τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/ όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις/ μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,/μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.». Κι αυτά που έχουν «μεγάλα όνειρα» αλλά καθώς βγαίνουν να τρέξουν πέφτουνε πάνω στα «σκουπιδιάρικα» της «κανονικότητας» που κρατούν κλειστούς τους δρόμους προς τα όνειρά τους.
Όχι δεν γίναμε καλύτερη κοινωνία γιατί ψηφίστηκε ένας νόμος. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε να γίνουμε μια καλύτερη κοινωνία που θα επιτρέπει ή τουλάχιστον δεν θα απαγορεύει στα μέλη της να είναι ο εαυτός τους.
Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν κι όλα τα χρώματα να δείξουν… Μόνο έτσι κρατιέται ζωντανή μια κοινωνία, μόνο έτσι δημιουργεί νέες ευκαιρίες ζωής ώστε τα μέλη της και κυρίως οι νέοι της να μην παραιτηθούν, ούτε να παροπλιστούν στα τείχη του εύκολου και αφελούς “YOLO”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.