Το πάτωμα τρίζει…

Προς αποφυγή πιθανών παρεξηγήσεων σπεύδω να κάνω εξ αρχής τη δήλωση πως η 2η δόση του εμβολιασμού μου είναι προγραμματισμένη για τις 30/7. ΄Όχι γιατί είχα όλα τα δεδομένα για να αποφασίσω ορθολογικά αλλά γιατί έχω κι εγώ – όπως όλοι – αυτό το «κάτι» που μας συμβουλεύει προσωπικά τον καθένα. Είναι πέρα από τον έλεγχό μας.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σας όταν προσπαθείτε να περπατήσετε πάνω σε ένα πάτωμα που τρίζει χωρίς να κάνετε θόρυβο; Αμέσως τα δάκτυλα και οι μύες των ποδιών αναλαμβάνουν την αποστολή να πατήσετε ελαφρά πάνω στο ξύλο, να ζυγίσετε και να ισορροπήσετε ολόκληρο το σώμα για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος. Πιστεύετε ποτέ πως θα είχατε όλα τα δεδομένα για να δώσετε συνειδητές εντολές στους μύες και στα δάκτυλα να το κάνουν;
Όσο παρατηρητικό και δυνατό υπολογιστικά να είναι ένα μυαλό, ποτέ δεν μπορεί να σκεφτεί μία μία όλες τις αναγκαίες κινήσεις για να πνιγεί ο θόρυβος. Αλλά συνεχώς εκείνο το «κάτι» ξέρει τι κάνει και ο συνειδητός νους συγκρατείται και δεν επεμβαίνει.
Η στιγμή είναι οριακή. Ας μειώσουμε το θόρυβο και τον εργαλειοποιημένο επιστημονισμό. Ας δώσουμε χώρο και στο «κάτι» μήπως και καταφέρουμε να μην τρίξουνε για τα καλά όλα τα κοινωνικά πατώματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.