Το μυστικό της «Καρδιάς του Ρόδου»

Το μυαλό πρέπει να καθαρίζει, ακριβώς όπως έκανε ο Ηρακλής με τη κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος, του Αυγεία. Τη θυμάσαι την ιστορία; Ήταν ο 5ος άθλος. Κι ήταν άθλος γιατί οι στάβλοι είχαν 3.000 βόδια και δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά χρόνια και έπρεπε αυτό το καθάρισμα να γίνει μόνο μέσα σε μία ημέρα. Όταν είναι κάτι κατεπείγον είναι κατεπείγον άσχετα με το πως το αξιολογεί η συνήθη βαρεμάρα μας, ειδικά μέσα στην ημικαραντίνα.
Το μυαλό θέλει καθάρισμα. Όπως και όλα σε αυτή τη ζωή. Γιατί βρομίζουν από τη συνεχή επανάληψη.
Η ασυνέχεια είναι μια ευκαιρία.
Να βγούμε λίγο από τις ράγες του κανονικού.
Να αδειάσουμε το μυαλό μας. Από άγχη, από φόβους, από προσδοκίες, από ελπίδες, από αλήθειες και ψέματα. Προφανώς δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Οι σκέψεις θέλουν κι αυτές 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στην οθόνη του μυαλού μας, οπότε υπάρχει συνωστισμός. Κι αυτό δεν βοηθάει.
Το καλό είναι πως το μυαλό μας μπορεί να είναι απασχολημένο μόνο με μια σκέψη κάθε στιγμή. Κάθε επόμενη είτε διώχνει είτε εξελίσσει σε συνειρμό την προηγούμενη καθώς το μυαλό είναι ασταμάτητο σε αυτό που κάνει.
Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίζουμε καθημερινά το μυαλό μας. Αντί να βυθίζεται μέσα στην κοπριά χιλιάδων υπολειμμάτων από σκέψεις που έρχονται και φεύγουν, να το καθαρίσουμε. Πως; Αυτό είναι το μυστικό της «Καρδιάς του Ρόδου»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.